Turism românesc – Cele mai frumoase castele

Avem o țară frumoasă și pline de peisaje speciale, țară pe care străinii o vizitează cu mare drag și o pun în topul destinațiilor turistice atunci când vine vorba despre o vacanță reușită, dar care totuși nu este apreciată la adevărata ei valoare de locuitorii ei. Când ne iubesc străinii țara mai mult decât o facem noi este clar o problemă și trebuie să facem ceva în acest sens. Avem și mare și munte, ambele zone de relief cu mii de peisaje impresionante și locuri încă nedescoperite de majoritatea românilor care critică în necunoștință de cauză România noastră frumoasă.

Eu sunt unul dintre norocoșii care au apucat să se plimbe foarte mult prin țara noastră și spun asta cu cea mai mare mândrie. Îmi iubesc țara și primul gând când vine vorba despre un concediu este să-l fac în țara mea pentru că, deși mă plimb prin ea de ani buni, tot au rămas locuri frumoase pe care nu le-am vizitat, iar pe cele vizitate, nu le-am admirat cu adevărat și în totalitate atunci când am fost acolo.

Sunt sigur că nu știați toate castelele din România și nu ați vizitat nici măcar jumătate dintre ele. Un top cu cele mai frumoase castele din România arată că avem unele dintre cele mai renumite astfel de construcții din lume, pline de istorie și povești care îți fac pielea de găină și care te fac să apreciezi tot mai mult trecutul nostru, al românilor mândri de naționalitatea lor. Într-o astfel de listă, de top, sunt multe castele despre care nici măcar nu am auzit, dar povestea lor este de-a dreptul extraordinară și sunt foarte mulți turiști străini care ar plăti bani buni pentru a se afla în acele locuri încărcate de istorie.

Cel mai vizitat castel, de mine personal, este castelul Bran, pe care l-am văzut de cel puțin 5 ori și mi-a plăcut de fiecare dată. Un minus mare este pentru autoritățile care nu investesc în recondiționarea acestuia și lasă pur și simplu zidurile pline de istorie să se dărâme. În loc să investim în turismul nostru tradițional, noi alegem să închidem anumite spații din interiorul fortărețelor și să privăm turiștii care ar plăti oricât pentru a vizita fiecare colț din castel și pentru a asculta poveștile despre cele întâmplate acolo.

România are un potențial turistic imens și mi-aș dori ca investitorii cu o putere financiară mare să acorde o mai mare atenție acestei zone. Mi-e ciudă cu toată inima când mă gândesc că vindem astfel de construcții pe care românii adevărați le-au construit la mână efectiv și au luptat în ele pentru ceea ce noi avem astăzi. Mi se urcă părul pe mână de fiecare dată când ascult un ghid dintr-un astfel de castel sau dau peste ceva documentare despre ele. Suntem bogați din acest punct de vedere, dar nu știm să ne vindem marfa.

Tags: