Servicii de audit financiar – Contello.ro

Conceperea, proiectarea, deschiderea și, în special, menținerea stabilității unui loc pe piață a unei firme reprezintă o adevărată provocare pentru orice investitor, căci, cerințele și ofertele sunt într-o continuă schimbare. În spatele acestor procese se află o mulțime de persoane ce stabilizează, analizează și se documentează asupra întregii situații a firmei/instituției/companiei, dar uneori efortul depus de personalul compartimentelor responsabile de buna funcționare și gestionare a resurselor financiare pare a fi insuficient.

Desigur, importante în acest domeniu nu sunt doar măsurile cu privire la situația economico-financiară, dar este de acceptat că în lipsa acestui factor, niciunul din celelalte nu ar putea funcționa. Să luăm exemplul stării de dependență ce se crează între buna contabilizare a întregii afaceri și compartimentul de resurse umane: o eroare semnificativă la nivelul contabilității poate conduce la pierderea întregului personal, al întregului capital și, în cel mai rău caz, provocarea unor datorii însemnate.

În vederea prevenirii, limitării sau eliminării acestor riscuri, s-au instituit grupări organizate de specialiști ce se ocupă cu analizarea corectitudinii bilanțului contabilității, verificarea respectării proceselor/legislației afacerilor, oferirea de soluții și monitorizarea implementării acestora. Astfel, starea economico-financiară a unei companii necesită o analiză în detaliu pentru evitarea oricărei situații neplăcute și, cum fiecare problemă își găsește rezolvarea în specialiști în domeniu, pentru acest aspect este creată firma de audit, ce redă acționarilor o situație concretă asupra a ceea ce investiția lor reprezintă, printr-o examinare profesională, întocmită în vederea asigurării unei bune funcționări.

Exprimarea părerii profesioniste se realizează după o atentă analiză a situației contabile, economice și financiare, într-un raport final, în care sunt prezentate principalele probleme cu care aceasta se confruntă sau situații de risc la care se expune prin adoptarea unor strategii, dar și posibile rezolvări, toate sub reportarea la anumite criterii de calitate, ce au ca scop  menținerea continuității companiei/firmei/instituției și protejarea elementelor patrimoniale.

Tags: