Cum sa iti pregatesti casa pentru noul catel

Prima saptamana pe care tu si noul tau catel o veti petreceti impreuna va fi una extrem de vesela, cu siguranta, dar poate fi, de asemenea, destul de deranjanta.

Mutarea intr-o casa noua, la o noua familie, poate provoca stres multora dintre prietenii necuvantatori, dar si stapanilor lor. Exista, insa, unele lucruri care pot usura aceasta tranzitie.

​Iata care sunt aceste lucruri pe care ai putea sa le faci inainte de a aduce noul catel:

Chiar inainte ca noul membru al familiei sa paseasca pentru prima oara in casa, va trebui sa faci cateva pregatiri.

Poarta o conversatie serioasa cu membrii familiei.

Un caine reprezinta un angajament important, asa ca inainte de a face pasul, asigurati-va ca va doriti cu totii acest nou membru in familia voastra.

Apoi, decide cine este ingrijitorul principal – altfel exista riscul de aparitie a certurilor in timp ce cainele se uita fix la bolul de mancare gol. In cele din urma, stabiliti urmatoarele: Unde va dormi cainele? Exista camere ale casei in care accessul cainelui este interzis? Include toata familia in decizii, astfel incat sa fiti cu totii pe aceeasi lungime de unda.

Achizitioneaza cateva articole necesare unui caine.

Vei avea nevoie inca de la inceput de cateva elemente de baza, ce ii pot usura viata catelului. Printre aceste elemente ar trebui sa se numere:

  • un culcus pentru animale;

  • un dispozitiv de adapare si hrana pentru animale;

  • o geanta de transport de animale (in cazul in care catelul este de talie mica);

  • mancare si cateva gustari suplimentare (discuta cu medicul veterinar despre dieta adecvata rasei cainelui);

  • lesa si zgarda;

  • jucarii, in special jucarii de mestecat;

  • detergenti care indeparteaza petele si mirosurile;

  • niste porti pentru caini pentru a bloca sectiunile casei in care accesul cainelui este interzis.

Apeleaza la ajutorul unui dresor de caini.

Indiferent de rasa pe care o are, este important ca noul tau catel sa fie dresat in mod corect. Dresajul este esential, inainte de toate, pentru o comunicare care sa-i inspire catelului confort si siguranta. Apoi, dresajul ajuta la imbunatatirea relatiei stapan-patruped. Dearece tehnicile de dresaj se bazeaza pe respect, nu pe frica, patrupedul dresat va fi mult mai tolerant si va avea un comportament mai previzibil.