Pași prin care să alegi programul de gestiune eficient

Fie că ești la început de drum cu o afacere în care crezi foarte mult, fie că dorești să schimbi programul de gestiune pe care operezi în momentul actual, trebuie să fii atent la detaliile care contează cu adevărat pentru un rezultat dorit. Ca antreprenor, este normal să ne dorim tot ce este mai bun pentru business-ul pe care îl conducem, iar acest lucru poate fi asigurat printr-o serie de alegeri făcute corect. În momentul actual, sunt foarte multe firme care pot oferi aceste soft-uri și componente hardware de care avem nevoie, dar nu toate sunt de cea mai bună calitate.

Așa cum știm cu toții, nu este suficient doar să avem o casa de marcat Olt, ci în cazul unor firme mai complexe trebuie să folosim mai multe echipamente prin care să ne ușurăm munca legată de contabilitate sau încasare. O alegere corectă a firmei care oferă programe de gestiune trebuie să fie bazată pe mai multe criterii. Este indicat ca atunci când dorim să achiziționăm un echipament complet sau să-l schimbăm pe cel actual să apelăm la o singură firmă capabilă să ne ajute în acest sens.

Nu orice astfel de sistem este potrivit pentru tipul de afacere pe care îl conducem, iar o alegere greșită ne poate afecta productivitatea și ne poate conduce la alte investiții pe care, cu siguranță, nu ni le dorim. Mai ales dacă suntem la început și nu avem suficiente informații trebuie să ne documentăm suficient și să alegem responsabil colaboratorul nostru de programe de gestiune.

Pentru a evita o alegere incorectă, trebuie să ținem cont de unele sfaturi precum:

Faceți alegerea potrivită pentru business-ul pe care îl conduceți – nu toate acele programe de facturare sunt potrivite pentru domeniul de activitate al afacerii dumneavostră. Încercați să alegeți un program potrivit și care să vă ajute să vă satisfaceți toate nevoile.

Nu cumpărați din foarte multe locuri – aveți nevoie de un echipament complet, atât din punct de vedere software, cât și hardware. Se recomandă achiziționarea dintr-un singur magazin a echipamentului complet.

Alocați un buget suficient – pentru că este un aspect foarte important într-un business, programul de gestiune pe care îl alegem trebuie să fie unul eficient și profesional. Nu de fiecare dată cel mai ieftin produs este și cel mai bun. Mai mult decât atât, experiența ne poate spune că de foarte puține ori se întâmplă acest lucru.

Analizați cât mai amănunțit activitatea furnizorului – firma care ne oferă un program gestiune stocuri trebuie să fie una serioasă și cu experiență în domeniu. Aceste lucruri ne pot scuti de eventualele neplăceri care pot apărea, dar și de răspunsurile întârziate sau chiar lipsa acestora în cazul în care avem nevoie de mentenanță.

Cereți cât mai multe sfaturi – este important să cerem sfaturi atât de la alte firme din domeniul nostru, cât și din partea profesioniștilor care oferă aceste produse. Puneți cât mai multe întrebări și încercați să înțelegeți cât mai bine cum funcționează un astfel de program.

Testați – unele firme ne pot oferi și un demo al unui astfel de program care să ne ajute să ne dăm seama dacă este potrivit sau nu business-ului nostru.

Tags: