Media intre online si traditional

Nu este o noutate ca media traditionala este in declin si ca intreaga lume devine din ce in ce mai conectata la internet. Mass-media sufera o „moarte” lenta si dureroasa. Din ce in ce mai putini oameni mai sunt dispusi sa plateasca pentru a afla stirile si ultimele evenimente care au loc in Romania. Se estimeaza ca internetul va atinge o cota de 12% din totalul consumului de publicitate din Romania.

Dar, Internetul a avut un impact major asupra felului cum media traditionale trateaza informatia. Unele televiziuni, care nu ar acoperi anumite subiecte deoarece nu le permit proprietarii lor, trebuie acum sa tina cont de orice informatie dezvaluita pe Internet. Aparitia site-urilor independente de stiri si a blogurilor tinute de jurnalisti este considerata de diversi observatori drept principalul castig al presei de informare de pe urma Internetului.

Site-urile de stiri reprezinta un castig si pentru cititori, deoarece acestea par a fi mai convenabile si mai confortabile. Cititorii pot accesa mult mai rapid informatia prin intermediul ziarelor online. In momentul in care se intampla ceva, oriunde in lume, acest lucru este publicat pe internet in cateva minute, in timp ce un ziar traditional are nevoie de timp pentru a fi printat si, probabil, va fi publicat ziua urmatoare. Astfel, in cazul acestor situatii ziarele online sunt mai rapide decat cele traditionale.

Avand in vedere ca romanii petrec aproximativ 26 de ore pe internet/lunar, fara indoiala trebuie sa acordam o importanta deosebita ziarelor online.

Nevoia de a dezvalui cititorilor informatia rapid, prin intermediul internetului, i-a determinat pe jurnalistii Bogdan Chirieac si Razvan Dumitrescu sa lanseze ziarul online DCnews.ro. De Ce News este un ziar online care doreste sa prezinte ultimele evenimente dintr-o perspectiva neutra, fara sa influenteze cititorii in privinta anumitor lucruri!

Tags: