Despre serviciile de pompe funebre și transport

As fi vrut sa nu te doara atat de tare sau la fel de tare ca dorul de noi, dar moartea da durere si raspandeste durere in jurul ei si mai ales trage cortina grea a despartirii intre cei dragi!

Chiar daca mi-ar fi fost coplesitor de greu, mi-as fi dorit sa te pot tine de mana in clipa aceea, dar moartea te-a secerat intr-o clipa pe pamanat strain. De cand am aflat, vorbesc cu tine in gand si sper sa ma poti auzi, adica sa ne intalnim pe aceeasi lungime de unda, sa iti transmit ca totul va fi bine: vor veni dupa tine! Ti-am rezervat transport decedati la una dintre cele mai bune firme de servicii funerare si s-au inceput deja formalitatile pentru repatrierea ta.

Fii linistit ca te vor aduce cu masina funerara stralucitor de curata, soferii vor fi atenti si politicosi, vor respecta toti omul care ai fost odata!

Am discutat mult la telefon cu consilierul funerar si l-am rugat ca:

-echipa din Italia sa iti aleaga cele mai elegante si trainice haine. Tu intotdeauna ai avut cultul frumosului si nu se putea trece peste asta.

-sa iti pregateasca trupul neinsufletit pentru intalnirea cu noi, cei ramasi in tara. El mi-a promis ca unghiile tale vor fi rotunjite si curate, parul tuns si pieptanat, fircare parte a corpului tau igienizata.

-lenjeriile pentru sicriul in care vei sta sa fie de calitate. Sa arate frumos, fiindca iubeai frumosul, dar sa fie catifelate si placute, sa te simti minunat in ele, suflete drag!

-sicriul sa fie din lemn de buna calitate, de lux.

-sa faca toate actele necesare repatrierii, sa nu fii oprit pe drum inainte de a ajunge la mine!

Te asteptam cu emotie si asa cum m-ai pus sa iti promit, cat erai in viata, voi incerca sa imi tin firea si sa nu las acesta experienta trista sa imi sfasie sufletul. Parca iti aud vocea:

„-Draga mea, daca vreodata se va intampla ceva cu mine, te rog sa nu plangi mult si sa nu suferi! M-ar durea sa te vad zbuciumandu-te, sa stiu ca nu iti mai gasesti echilibrul. Sufletul meu se va desprinde greu dintre lumi, daca te voi vedea plangand. Nu voi putea sa mai plec de langa tine sau as putea ramane blocat intre cele doua lumi…Imi fagaduiesti ca totul va fi bine, daca…?”

Am protestat atunci, m-am suparat pe tine si nu ti-am mai vorbit doua zile, fiindca nu acceptam ideea. Iata ca tu ai presimtit ce avea sa se intample.

Suflet frumos, te astept acasa, iar ei ma tin la curent cu modul in care decurge calatoria ta lina catre casa. Au plecat din Roma. Nu tresari! Nu incerca sa te ascunzi, sa iti faci griji ca te voi vedea altfel decat viu, fiindca au sigilat capacul si iti voi pune la priveghi cel mai reusit tablou al tau! Nu iti voi vedea chipul impietrit si nici suferinta uriasa ca te-ai stins departe de tara.

Voi avea insa un sicriu, trupul tau si mormantul la care voi veni aproape in fiecare zi sa iti spun ce s-a intamplat. Te astept la capela, suflete drag!

Tags: