Despre sănătatea bebelușului tău

Cel mai important aspect urmărit de către părinți în perioada de ”bebelușenie” a copilului este reprezentat de nevoile acestuia care diferă de la caz la caz, în funcție de mai multe criterii, precum: sănătatea acestuia, se va acorda cu prioritate atenție asupra stării medicale în detrimentul altor nevoi ce pot fi amânate, stabilitatea locuinței și a hranei, împlinirea nevoii de afecțiune și grijă din partea părinților ș.a.

Altfel spus, bebelușul necesită atenție medicală, vizite, controale de câte ori medicul sfătuiește că ar fi necesar deoarece este persoana abilitată în materie de sănătate fizică ce militează pentru buna dezvoltare a nou născutului. Alimentația – un alt aspect de care părinții trebuie să se îngrijească pe deplin deoarece este diferită și se suplimentează de la o perioadă la alta și poate depinde de prescripțiile și concluziile medicale. În cazul în care părinții necesită sfaturi cu privire la acest aspect, profesioniștii în domeniu care intervin prin acordarea îndrumărilor bazate pe studiu, rudele sau chiar internetul prin site-uri precum delamamici.ro ce oferă sfaturi și povești cu privire la experiențe anterioare.

Igiena corporală trebuie realizată obligatoriu cu produse bebeluși de calitate care să nu irite textura pielii, să fie inconfortabile sau să creeze anumite probleme de sănătate. Pentru alegerea acestora se pot căuta informații, recenzii, sfaturi, se poate întreba medicul sau farmacistul sau se pot studia ingredientele din care sunt create și rolul, dar și efectul acestora asupra pielii.

Nu în ultimul rând, cele mai importante, valoroase și semnificative cadouri bebeluși sunt afecțiunea, iubirea, grija și dăruirea celor doi părinți. Pentru buna dezvoltarea a copilului, este obligatorie oferirea acestui set de emoții; nu este suficientă atenția acordată asupra dezvoltării fizice, motrice, cognitive, ci și asupra dezvoltării psihologice care să le permită activarea senzorială și progresarea în câmpul emoțiilor cu care fiecare persoană este înzestrată și pe care are datoria de a-l amplifica.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *