Câteva idei care te ajută să-ţi ţii blogul activ

Deşi al meu nu prea e activ, nu-mi cer nici o scuză, aşa că trec repede la subiect. Astăzi vă prezint câteva idei ce vă vor ajuta să ai un blog activ.

Evenimente zilnice. Un mod simplu de a scrie zilnic este să postezi câte un articol despre câte un eveniment, că sigur în fiecare zi este câte un alt eveniment şi ai de unde posta.

Prezintă cărţi. Dacă îţi place să citeşti cărţi, prezintă-le pe blog. Este interesant să citeşti părerea cuiva înainte să te apuci să citeşti o carte. Valabil şi pentru filme.

Răspunde unui alt blogger. Dacă aveţi o nişă similară este foarte uşor să comunici cu un blogger prin răspunsuri-articol pe blogul tău.

Concursuri. Oragnizează concursuri cu premii valoroase sau mai puţin valoroase, nu este important acest lucru. Ce este important este că ţii la cititorii tăi şi-i premiezi pentru că sunt mereu la tine pe blog.

Dă sfaturi. Dacă tu crezi că poţi da mici sfaturi, nu ezita. Oricine are nevoie de sfaturi, chiar dacă nu recunoaşte asta.

Comunică cu cititorii. Dacă ai o problemă, nu ezita să le ceri sfatul.

Oferă-le lucruri gratis. Dacă eşti un bun designer sau pur şi simplu ai creeat ceva şi poţi oferi gratuit cititorilor tăi, nu te abţine, fă-o!

Ajută-te şi de Youtube. Deşi nu e recomandat să faci asta, o zi pe săptămână poţi posta câte un video interesant de pe Youtube. Dar nu abuza, nimănui nu-i place să intre pe un blog cu fermă de video-uri.

Rescrie un articol. Folosindu-te de o idee dintr-un articol vechi, încearcă, dacă ştii cum, să-l îmbunătăţeşti. Redactează alt articol, mai bun, pe aceeaşi temă.

Guest-posturi. Acceptă ca alţi bloggeri, sau chiar cititori, să posteze la tine pe blog.

Scrie despre ce-ţi place ţie, în primul rând. Asta mi se pare cel mai corect lucru pe care-l poţi face atunci când deţii un blog personal. Scrii despre ce-ţi place, pentru că aşa scrii cu spor.

Sper că sunt binevenite aceste sfaturi, mai ales pentru bloggerii începători.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *