examen-auto

3 lucruri pe care trebuie sa le faci in saptamana dinaintea examenului pentru permis

Iti doresti permisul de conducere si esti pe cale sa il obtii insa te confrunti cu emotiile din saptamana dinaintea examenului? Este absolut normal, cei mai multi viitori soferi se lupta cu stresul si emotiile in aceasta perioada. Emotiile tinute sub control pot fi constructive insa atunci cand devin prea apasatoare pot afecta puterea de concentrare astfel incat chiar si doritorii de permis bine pregatiti pot ajunge sa pice examenul.

Pentru a tine sub control emotiile din saptamana dinaintea examenului pentru permis, viitorii soferi trebuie sa se simta absolut pregatiti. Pe ultima 100 de metri este mai important ca oricand ca perioadele de studiu sa fie bine planuite si fructificate la maxim. Daca pana in acest moment ati avut un program haotic, este timpul sa recurgeti la o strategie clara pentru aprofundarea cunostintelor.

Nu este niciodata prea tarziu sa mai parcurgi o data Codul Rutier

Notiunile de Cod Rutier se numara printre cele mai importante si dificile capitole din materia pe care un viitor sofer trebuie sa o parcurga. Intelegerea codului rutier nu ajuta doar in momentul examenului teoretic ci si la promovarea examenului practic. Pentru ca uneori exprimarea din legislatie este interpretabila si unele notiuni nu sunt de loc clare este intotdeauna recomandata folosirea unui material de studiu cat mai usor de inteles, precum Codul Rutier actualizat. Daca manualul dupa care ati studiat nu a reusit sa clarifice toate nelamuririle, nu este niciodata prea tarziu sa investiti intr-un manual cu codul rutier explicat pe intelesul oricui.

Rezolvarea de chestionare online este cea mai buna modalitate de aprofundare a cunostintelor

La o prima vedere pare ca scopul site-urilor de chestionare drpciv online este strict acela de testare a cunostintelor. Instructorii auto recomanda aceasta metoda de studiu intocmai pentru ca pe langa rolul lor de testare a cunostintelor chestionarele ajuta si la aprofundarea informatiei deja memorate. Pe site-uri de specialitate exista uneori sectiuni speciale de chestionare dedicate viitorilor soferi care se apropie de momentul sustinerii examenului. Aceste chestionare speciale pun accentul pe intrebarile capcana, intrebari cu variante multiple de raspuns si intrebarile legate de domenii de studiu mai dificile sau neclare. Rezolvand astfel de chestionare speciale va asigurati ca nu veti fi luati prin surprindere la examen.

Emotiile pot fi constructive

Este clar important sa nu lasati emotiile sa domine starea din ziua examenului, dar incercarea de a scapa de acestea poate fi un stres in plus deloc binevenit. Este aproape imposibil sa scapati total de emotii, din acest motiv o modalitate mai buna de concentrare a energiei este catre proiectarea momentului dupa finalizarea si promovarea examenului. Nu incercati sa invatati in noaptea deasupra examenului, relaxati-va, odihniti-va din plin si acceptati emotiile ca pe un sentiment normal, fara a le lasa sa va domine.

Tags: